6 razlogov za izdelavo lastne mobilne aplikacije

Postali boste del multi milijardne industrije

Svetovna industrija mobilnih aplikacij je bila v letu 2016 ocenjena na 58 milijard dolarjev. Za leto 2017 napovedujejo, da bo industrija dosegla 77 milijard dolarjev.

Industrija bo le še rastla…

Ekonomija mobilnih aplikacij (vključuje vse tiste, ki neposredno služijo z njimi oz. delajo na področju razvoja aplikacij) bo v naslednjih letih eksponentno naraščala. Raziskovalna agencija »App Annie« ocenjuje, da bo leta 2020 ta industrija vredna 150 milijard dolarjev.

… kar pomeni, da bodo povečale tudi zahteve po razvijalcih

Vsi ti prenosi mobilnih aplikacij pomenijo, da so mobilni razvijalci »vroča roba«, po kateri se povprašuje več, kot je na trgu sploh razvijalcev. Zadnje raziskave kažejo, da je v povprečju v Evropi razpisanih 83.000 več prostih delovnih mest za razvijalce, kot je na voljo samega kadra.

Popolna svoboda v kreativnosti

Razvijanje mobilnih aplikacij vam omogoča posebno svobodo, saj niste omejeni z zahtevami brskalnika, kot so to spletni programerji. V aplikacijo lahko vključite napredne funkcionalnosti in ukaze. Na voljo vam je tudi nadzor vseh komponent v sami napravi, kot je zagon kamere, GPS antene, prenos mobilnih podatkov, …

Sprogramirate lahko lastno aplikacijo…

… in si s tem omogočite dodaten zaslužek, s čimer boste postali del te globalne 77 milijardne industrije. Morda boste vi tisti, ki boste sprogramirali naslednji Instagram ali SnapChat.

Želite tudi vi postati razvijalec? V izobraževalnem centru MojeZnanje.si smo vam omogočili 6 urni začetni tečaj Android programiranja za le 25€. Za več informaciji sledite tej povezavi.

No Comments Yet.

Oddajte komentar