Zahteva po JavaScript programerjih se je povečala za 97%

1. Zahteva po JavaScript programerjih se je v lanskem letu povečala za 97%
Programski jezik JavaScript je nastal leta 1995 zaradi želje po interaktivnejši spletni izkušnji. Danes, 22 let kasneje, pa njegova raba eksponentno narašča, kar je posledica tendence po prijaznejši uporabniški izkušnji. Brez JavaScripta na Facebooku ne bi mogli »všečkati« objave, slike pa se nam ne bi prikazale v pojavnem »pop-up« oknu.

2. JavaScript uporabljajo največje spletne platforme, kot so Google, Facebook in Twitter
Ogromni zaslužki Googla, Facebooka in Twitterja temeljijo na JavaScript kodi. S pomočjo JavaScripta spletne strani ugotovijo, kaj nas zanima in kaj klikamo po spletu. Na podlagi teh informaciji oglaševalci zakupijo oglasne prostore na teh popularnih spletnih platformah, kjer se nam njihovi oglasi prikazujejo in si na podlagi tega ustvarjajo dobiček.

3. Spletni piškotki in svetovni sistemi za sledenje klikov so programirani v JavaScriptu
Verjetno ste na kateri izmed spletnih strani že opazili, da se morate strinjati s piškotki. Ti piškotki niso nič drugega kot kratka JavaScript koda, ki se vam po strinjanju z njimi namesti na računalnik, sledi vašim klikom ter tako administratorjem spletnih strani sporoča, koliko obiskov prejme spletna stran, koliko strani obiščemo, ali smo izvedli nakup oz. zakaj ga nismo, itd.

Zaradi velikega zanimanja za JavaScript so razni izobraževalni centri dvignili cene tečajev na tako visok nivo, kakršnega si povprečen Slovenec ne more privoščiti (399€ in več). Ker želimo v Izobraževalnem centru omogočiti znanje vsem, smo se povezali z MojeZnanje.si in MojeDelo.com in vam tako omogočamo spletni tečaj osnovnega JavaScripta za le 25€. Za več informaciji sledite tej povezavi.

No Comments Yet.

Oddajte komentar