Stres v modernem življenju

Povprečen dnevni stres, ki ga doživljamo vsakodnevno, se skozi življenje nakopiči. Ženske povprečno preživijo 6 let in 7 mesecev pod vplivom stresa, moški pa malo manj in sicer 6 let in 2 meseca.

Več kot 10% odraslih je priznalo, da so pod stresom, če je baterija na njihovem pametnem telefonu prazna.

Po izvedeni raziskavi je bilo ugotovljeno, da so vrednosti stresnega hormona kortizola najvišje ob 11:49 v ponedeljek zjutraj, ko preverjamo elektronsko pošto, ki se je nabrala čez vikend, pripravljamo seznam nalog, ter se pripravljamo na teden, ki je pred nami.

Na stres je se ne odzovejo le naši možgani, temveč tudi celotno telo na določeno situacijo, ki je za nas nevarna. V preteklosti nam je stres dobro služil, saj je našim prednikom omogočil, da so se uspešno izognili nevarni situaciji (ko je šlo za življenje ali smrt) in takrat povečana količina kortizola in adrenalina v krvi ni negativno vplivala na njihovo zdravje. Medtem pa je človeštvo prešlo v moderno družbo, kjer so se povzročitelji stresa bistveno spremenili, vendar je reakcija telesa ostala enaka. Zato je pomembno, da se naučimo stres obvladati s tem, da prepoznamo povzročitelje stresa in se tako na podlagi tega uspešno organiziramo.

Izobraževalni center Housing je zato pripravil paket tečajev, kjer boste pridobili vse potrebne veščine za zmanjšanje stresa v vašem življenju.  Če želite izvedeti več in se tečaja udeležiti, prosim sledite tej povezavi.

No Comments Yet.

Oddajte komentar