Zakaj se uporablja Adobe Illustrator?

Adobe Illustrator je program, ki ga uporabljajo tako umetniki kot grafični oblikovalci za kreiranje vektorskih slik. Te slike se nato tako v obliki za tiskanje kot v digitalni obliki uporabljajo za izdelavo raznih logotipov, letakov itd.

Zakaj raje Adobe Illustrator namesto Adobe Photoshop?

Večino grafik, ki jih naredimo v Illustratorju, lahko sicer kreiramo tudi v Photoshop-u, vendar pa je med njima pomembna razlika in sicer v formatu same fotografije. PhotoShop uporablja za kreiranje slik le »piksle«, pri čemer pa se pri pretiranem povečevanju slika popači. Illustrator pa za kreiranje slike uporablja naprednejši sistem preračunavanja vektorjev, zato lahko sliko poljubno povečujemo brez izgube kvalitete. Npr: ustvarimo sliko za A4 format in jo nato na željo naročnika povečamo v plakat s 3 kliki, brez da bi izgubila kvaliteto.

Kakšne grafike lahko kreiramo z Adobe Illustrator?

Veliko ljudi je strah uporabe programa zato, ker sami niso najboljši risarji. Če ne znam risati na papir, le kako bi lahko potem risal na računalniku? Na srečo Adobe Illustrator ne potrebuje nikakršnega risalskega predznanja. Seveda se lahko program uporablja tudi za kreiranje prostoročnih slik, vendar lahko v program prav tako prenesete sliko in jo uporabite za označevanje in prebarvanje subjektov. S tem lahko sliko spremenite v umetnino, ki izgleda, kot bi jo narisali sami.

Izobraževalni center vam v sodelovanju z MojeZnanje.si omogoča spletni tečaj osnove Illustratorja za le 25€ (redna cena na trgu znaša najmanj 105€). Za več informaciji in prijavo na tečaj pa prosim sledite tej povezavi.

No Comments Yet.

Oddajte komentar